Mingil põhjusel kipub olema nii, et väljaspool Eestit on igal pool nädalavahetusel elu seisakus. Kui kodus oled harjunud, et poed on 23ni lahti ja kõik tõmblevad laupäeval-pühapäeval, siis mujal ei vaevu keegi väljaspool tööpäeva lillegi liigutama. Iseenesest ju mõistetav ja loogiline, aga seetõttu on hetkel suhteliselt mõttetu korteritki otsida.. tagasisidet ei saa nii või naa.
Täna peale ärkamist ja hommikusöögi valmistamist ning kohvi rüüpamist hüppasin jälle ratta selga, et visata pilk peale ilusale Christianshavnile. See on 3.43 km² suurune tehissaar Kopenhaagenis, mis loodi 17. sajandi alguses ja mis oli esialgu eraldiseisev linnakene, aga hiljem liideti Kopenhaageni hulka. Kui 20. sajandil oli see töölisklassile omane piirkond, siis 1970ndatel aastatel sai ta boheemlasliku imago ja on nüüd übercool ja moodne linnaosa, mille elanikud peavad end pigem christianshavnlasteks kui kopenhaaglasteks. Väga lahe koht on see, mõnus oli rattaga ringi sõita ja jälle minu jaoks uut osa linnast näha. Natuke kehv ilm oli siiski, vihma tibutas, aga pisuke vihm mind ei heidutanud.
Tagasisõites lasin taas oma intuitsiooni käiku ja sõitsin kuhu jumal juhatas. Ma pean veel korra mainima, kui lahe ja mõnus on sõita jalgrattaga, kui linn on täis jalgrattateid ja tingimused on suurepärased. Ja kui keskkonnasõbralik ma veel olen niimoodi! Whhooa!
Pärastlõuna ja tegelikult kogu ülejäänud päeva veetsin kodus. Plaanisin minna jooksma, aga ilmataat sättis väga mugavalt mu plaanile kiuste ette takistuse. Hakkas sadama ja välku lööma. Mis kestab siiani. Ilmselt ei olnud veel hea mõte minna jooksma, ehk oligi nii ette nähtud ja saan päevakese veel oma veidi sinisele hüppeliigesele rahu anda. Aga kauaks seda rahu enam ei jätku, jalad kibelevad pisikesele ringile minna.
Ahsoo, ma ei tea, kuivõrd mu kulinaarsed katsetused kedagi üldse huvitavad, aga õhtusöögiks tegin endale eriti täidlase, mõnusa ja maitsva omleti kana, kurgi ja idudega. Tean, mida hommikulgi nüüd süüa tahan, hihi :)
Vor Frelsers Kirke (The Church of Our Saviour)







Kulinaarsed katsetused huvitavad - alati!
ReplyDeleteKeep 'em coming!
mind huvitavad ka su kulinaarsed katsetused väga ja isutavad iga kord:))
ReplyDelete